LYNGBAKKEVEJ, Brabrand

Midt i det naturskønne Brabrand Bakker har vi udført en omfattende renovering af den smukke gamle Friis og Moltke villa, Biggaards hus. Huset fremstod med mange smukke originale detaljer, men trængte til en god og kærlig hånd. Villaen ‘Bigaards hus’ er bygget af det anerkendte århusianske arkitektfirma i 1963, og er siden hen blevet en af de mest berømte eksempler på deres klassiske moderne formsprog.
Efter mange års manglende vedligeholdelse undergik Bigaards hus i 2018/19 en gennemgribende renovering, der genskabte husets stringente og enkle udtryk, samtidig med, at det fik en mere tidssvarende energistandard.
Da det oprindelig hus kun havde ét regulært værelse og ét badeværelse, har arkitekt Keld Gozathi, partner i arkitektfirmaet E+N (tidligere Exner), tegnet en tilbygning, der udvider huset med to værelser og et badeværelse.

Ejendommen er beliggende privat og fuldstændig unikt i toppen af de attraktive Hans Broges Bakker i Brabrand – en forstad til Aarhus, hvor der findes alle faciliteter med hensyn til indkøb og infrastruktur. Brabrand ligger i cykelafstand fra Aarhus Centrum, men ligger samtidig også i et område med natur og mulighed for fritidsaktiviteter. Udover at man bor smukt i det kuperede område så er der ikke langt til de rekreative områder omkring Brabrand Sø.