Bendixminde, Odder

I udkanten af Odder ligger det naturskønne område Bendixminde. På en sydvendt skråning direkte ned til Stampmøllebækken, vil Brdr. Thybo Ejendomsudvikling opføre to nye projekter med opstart af byggeriet i midten af 2020.

Under temaet: “Et godt liv for alle generationer” opføres en blandet boligbebyggelse med særlig fokus på tre temaer: Mangfoldighed, fællesskab og biodiversitet.
– Mangfoldighed
I projektet skabes rammerne for et mangfoldigt boligområde: På den nordlige grund opføres et seniorbofællesskab med både små og lidt større boliger og lejligheder, og på den sydlige grund opføres familieboliger i ét plan. Dermed er ønsket, at det nye område henvender sig til en bred og differentieret målgruppe.
– Fællesskab
Mellem husene placeres der fællesarealer af høj kvalitet med blandt andet shelters, legeplads og et fælleshus – alt sammen med et ønske om at give de optimale rammer for et godt fællesskab mellem beboerne.
– Biodiversitet
Odder kommune er allerede godt i gang med at arbejde med biodiversitet. Denne agenda understøttes i de to nye boligbyggerier, med blandt andet en lille dam, varieret “vild” beplatning mellem husene, samt sten-diger til insekter.

På nedenstående video kan du se Uffe Jensen, Borgmester i Odder kommune, fortælle om det nye område: